הצללה ע"י רשתות עבור מפעלים

גורמים רבים תורמים לביצוען של מערכות הצללה דינמיות. במאמר זה נדון בכמה מהגורמים הנפוצים ביותר ונספק מסגרת שיטתית לארכיטקטים להעריך וליישם מערכות הצללה דינאמיות. נבדוק גם כמה המלצות לביצועים של מערכות הצללה דינמיות. הנה כמה דוגמאות:

ספרייה בתיכון קאלוורט בווירג 'יניה נזקקה למערכת הצללה בגלל לוחות צוהר בגודל 17,000 מטרים רבועים. החלונות מייצרים זוהר משבש ורווח חום. בספרייה הותקנה מערכת הצללה מכנית המבוקרת על ידי המשתמש כדי לשלוט על הזוהר. טכנולוגיה מתקדמת אפשרה לגוונים להסתגל באופן אוטומטי כדי להימנע ממהבהבים. בנוסף, המערכת משתמשת בחיישנים כדי לשלוט בטמפרטורה ובלחות כדי להפחית את שטרות החימום והקירור.

FCR הוא פרמטר שימושי להשוואת תצורות מערכת. לדוגמה, המרחק בין מודולים והצללה הדדית שלהם הוא מידה טובה של FCR. בניגוד לכך, מודולים הפונים דרומה מקבלים הצללה הדדית גבוהה בקיץ והצללה הדדית נמוכה בחורף. על ידי שינוי המרחק בין מודולים, ניתן להשיג הפחתה של 90% ל-15% ב-FCR. גם מערכת היחסים ההפוכה נכונה. אבל זה לא קל להשוות תצורות שונות לפרויקט נתון.

עם התקדמות בחומרה וטכנולוגיית תוכנה, מערכות הצללה סולארית דינאמיות צוברות קרקע. אדריכלים ומעצבים יכולים כעת ליישם מערכת דינמית שמגיבה לשינוי תנאי הסביבה. טכנולוגיה זו מציבה אתגר טכני לארכיטקטים ומעצבים, משום שקשה להבין כיצד היא פועלת. מטרת המחקר היא לבחון את היישומים השונים של מערכות הצללה דינאמיות ולהבהיר את המגבלות והפוטנציאלים של טכנולוגיה זו. עם זה בחשבון, בדקנו כמה מערכות וקבענו מה הכי יעיל לפרויקט נתון.

ללא קשר לאיך מתקני הצללה סולארית מעוצבים היטב מפחיתים את רווח החום הגבוה ומגבירים את איכות האור הטבעי של מרחבים פנימיים. בעזרת תכנון טוב, מכשירי בקרת השמש יכולים להפחית את דרישות הקירור בחמישה עד חמישה עשר אחוזים. יתרה מזו, הם יכולים לשפר את נוחות המשתמש, וכתוצאה מכך להגביר את התפוקה ולהפחית את עלויות התאורה המלאכותית. בין אם מותקנים דרך קבע או ניידים, מכשירים אלה יכולים להגביר את האסתטיקה של חזית הבניין, להוסיף עניין לעיצוב תפל אחר ולסייע בהפחתת עלויות האנרגיה.

מלבד הפחתת רווח החום, מערכות הצללה חיצוניות גם משפרות את יעילות ה ־ HVAC. על ־ ידי חסימת חום השמש לפני שהוא מגיע לזיגוג, מערכת הצללה חיצונית חוסמת 90 אחוז מאנרגיית השמש. בעוד שפתרונות להצללה פנימית יכולים לחסום שבעים אחוז מאנרגיית השמש, הם אינם יכולים למנוע את כניסת חום השמש לבניין. אם מותקנת מערכת הצללה חיצונית, היא יכולה להפחית את הרווח הכללי של החום בכחצי. אם הבניין גבוה מספיק, התקנת מערכת הצללה פנימית עלולה להיות בלתי אפשרית.

אב הטיפוס של המודול הנמדד נועד להיות בעל חיבורים מקבילים של שלושה תת-מודולים. ההפרש בין MPP מדומה ומדומה הוא מתחת לחמישה אחוזים עבור רוב תנאי ההצללה. לעומת זאת, הסטייה הגדולה ביותר בין ה-MPP המדומה והמדומה נצפית באזורים בעלי צלילה אורכית נמוכה וגבוהה. הסטייה היא 4.6% עבור MPP מדומה ונמדדת. יתרה מכך, סטיית ה-MPP עבור מיתרים מוצלים חלקית כמעט שווה לזו של עמיתיהם שאינם מוצלים.

שני סוגים של ציר מעקב זמינים: ציר קבוע ומעקב שני צירים. מערכת מסילות ציר אחת מספקת חדירה מרבית של השמש לאזור מודול, בעוד שמערכת מעקב דו-צירית היא היעילה ביותר. ניתן להשתמש במערכות קבועות כדי להשיג את הבידוד הסולארי הגבוה ביותר. לאחרון, מומלץ לשקול מערכת קבועה. מערכת קבועה יכולה לשמש למערכות מורכבות יותר. זה יכול להיות קשה לשלב מודולים שמותקנים בקרקע.

פרטים נוספים ניתן לפנות ל: שגיא שטגמן